XIIè Cicle de Conferències Càtedra Blasco

cartel-pantalla

Entre los días 16 de febrero y 2 de marzo de 2017 se celebrará el XII Ciclo de Conferencias organizado por la Càtedra de Filosofia i Ciutadania “Josep Lluís Blasco Estellés” de la Universitat de València, con el título:

LA BANALITAT COM A MISTERI

“La vida actual sembla experimentar un increment constant en la consideració merament superficial de les coses. Tot és de consum ràpid i poc esforçat, epidèrmic. La sobreabundància d’estímuls i informació sembla comportar el desig de la fruïció ràpida, constant i passiva. L’embolcall, de vegades, ens atrau més que la substància que hauria de contenir i, fins i tot, l’arriba a substituir. I tot això afecta la cultura, els valors, les relacions humanes, i en tot això juguen un paper rellevant les noves tecnologies i les xarxes socials. La instantaneïtat, la urgència, ens atrau i sedueix, s’imposa al nostre mode de vida. Com que no hi ha temps, sembla que només hi ha temps per a banalitats i que en les banalitats rau el sentit de les nostres vides, el seu misteri.

La banalitat es contraposa a la profunditat, a allò què és important. Què vol dir, però, important o profund una vegada hem renunciat als grans relats de la religió o de la història? Quina concepció del temps -i de l’espai- invita a una o altra manera d’estar o de viure? Quina relació hi ha entre allò que importa i el que es torna viral a les xarxes socials? No és banal la recerca de la profunditat? No és la profunditat una relíquia, un vestigi, d’un mode de vida extint o cal fer un esforç per recuperar-nos d’aquesta pèrdua o, inclús, de la pèrdua del sentit de pèrdua? Aquestes i altres qüestions relacionades es tractaran al XIIè Cicle de Conferències de la Càtedra de Filosofia i Ciutadania (Febrer-març 2017), organitzat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, i que comptarà amb la participació de Manuel Baixauli (escriptor), Laura Borràs (Universitat de Barcelona), i Salvador Rubio (Universitat de Murcia)”

La asistencia es libre.

LUGAR:
Centre Cultural La Nau (Universitat de València)
Aula Magna
c/Universitat, 2

Colabora: Vicerectorat de Cultura i Igualtat
Avgda. Blasco Ibáñez, 30

PROGRAMA:

16 de febrero de 2017, 19:00 horas
El camí difícil“.
Manuel Baixauli (escriptor)

23 de febrero de 2017, 19:00 horas
El valor del banal: a propòsit d’Ara i ací“.
Salvador Rubio (Universitat de Múrcia)

2 de marzo de 2017, 19:00 horas
La lectura avui: xarxes i dispositius. Vana o banal?
Laura Borràs (Universitat de Barcelona)

Colaboran: Vice-rectorat d’Internacionalització i Cooperació, Centre Cultural La Nau, Institució Alfons el Magnànim, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Societat de Filosofia del País Valencià i Departament de Filosofia de la Universitat de València.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: